Lotta Viitaniemen ruokamaailma on moderni tulkinta gluteenittoman kasvisruoan monista mahdollisuuksista. Visuaalisen suunnittelijan upeat ruokakuvat ja selkeät, helpot reseptit houkuttelevat vannoutuneiden vegetaristien ohella paatuneemmatkin lihansyöjät keittiöihin kokkailemaan.
Kirjoittaja suhtautuu ruokaan ja sen valmistamiseen leikkinä, jossa tuoreet innovaatiot ja makuyhdistelmät luovat uutta innostusta ja raikkaita ajatuksia. Taustalla on aito kokemus ja rakkaus eettiseen ja terveelliseen kulinarismiin: aidot maut ja laadukkaat raaka-aineet ovat arvossaan.
Lotta tarjoilee seuraajilleen värikkäiden ja kauniiden ruokakuvien lisäksi myös palasia muista kiinnostuksen kohteistaan kuten luonto, eläimet ja design. Keväällä 2018 paletti laajeni myös omalla ruokakirjalla: Syötävän hyvät – 38 salaattia ja kulhoa.
Lotta on työskennellut mm. seuraavien brändien kanssa: GoGreen, Hellmann’s, Kikkoman, Risenta, Juustoportti, Biokia.